'U slučaju potrebe Bolnica Nevesinje će staviti na raspolaganje sve kapacitete' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'U slučaju potrebe Bolnica Nevesinje će staviti na raspolaganje sve kapacitete'

Izvor: SRNA | Datum:30.06.2020.

Direktor bolnice u Nevesinju Velibor Milivojević izjavio je Srni da će ova zdravstvena ustanova staviti na raspolaganje sve svoje kapacitet ukoliko se situacija sa oboljelima od virusa korona u Hercegovini iskomplikuje i da je u stalnom kontaktu sa trebinjskom bolnicom.

 - U ovom trenutku, zbog toga što Bolnica Nevesinje nema plućno i infektivno odjeljenje, pacijenti će biti zbrinjavani u drugim zdravstveni ustanovama. U slučaju da se situacija iskomplikuje i da bolnice u okruženju ne budu u mogućnosti da smještajno odgovore, bolnica u Nevesinju će staviti na raspolaganje sve svoje kapacitete - rekao je Milivojević.

On je napomenuo da je od trenutka pogoršanja epidemiološke situacije na području Hercegovine u stalnom kontaktu sa menadžmentom bolnice u Trebinju i da usaglašavaju dalje radnje na zbrinjavanju oboljelih o Kovida-19.

- Prema preporukama i postojećim planovima, svi pacijenti oboljeli od Kovida-19 nakon trijažnog pregleda u nadležnoj ambulanti biće vraćeni u kućnu izolaciju ili ako njihovo kliničko stanje to bude nalagalo poslati u neku od bolnica u Republici Srpskoj koja će imati slobodne smještajne i kadrovske kapacitete - naveo je Milivojević.

Štab za vanredne situacije grada Trebinja juče je odlučio da zatraži pomoć od Republičkog štaba i uključivanje bolnica u regiji Hercegovine u preuzimanje pacijenata.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: