Niče stadion poličkih šampiona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Niče stadion poličkih šampiona

Izvor: Ratomir Mijanović | Datum:01.07.2020.

Kada je grupa mlađih Poličana, u jeku korona virusa, sa maskama na licima, umjesto košarkaških i fudbalskih lopti, uzela krampe, lopate i metle i počeli da čiste i uređuju sportski teren iza, kako je mnogi Trebinjci i dan danas zovu "Treće osnovne" a danas Osnovne škole "Vuk Karadžić" - vjerovatno nisu ni slutili da su zakotrljali jedan veliki kamen.

Taj kamen će, kako sada stvari stoje, biti kamen temeljac jednog, pravog malog sportskog centra na otvorenom. Njihova akcija i redovno i sve masovnije okupljanje naišli su na podršku Gradske uprave, Hidroelektrana na Trebišnjici, i naravno, direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Aleksandra Vukanovića.

„Veoma je važno da se zajednica, građani, uključe i budu aktivni sudionici. U proteklom periodu imali smo i nekih loših primjera da grad hoće da izgradi neko igralište a stanari ne dozvoljavaju. Što se tiče terena u Policama, mi smo zajedno sa Hidroelektranama na Trebišnjici, 'Vodovodom' i svakako Osnovnom školom, planirali da izdvojimo značajna sredstva da igralište dobije svoju punu funkciju. Ono što je najvažnije i najznačajnije je da se tu okupljaju djeca i mladi, da se bavi sportskim aktivnostima i na najbolji mogući način koriste svoje slobodno vrijeme“, kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Već su obavljeni prvi, inicijalni radovi. Sklonjena je betonska ploča i konstrukcija na ulazu u teren i sportsku salu škole a vrlo brzo će biti sklonjen asfaltni sloj, odnosno postojeći teren.

„Veoma je važno da odvod oborinskih voda na terenu uradimo što kvalitetnije s obzirom na to da se radi o najvećoj sportskoj otvorenoj površini u gradu, poslije stadiona u Policama. Na teren se spuštaju oborinske vode sa sportske sale, sa škole i sa tribina i to treba na najbolji mogući način uraditi. Nakon toga uslijediće izrada podloge, s tim da imamo poteškoću da se na sredini terena nalazi jedna depresija, odnosno jama, a teren se vremenom i sliježe. Ubijeđeni smo da ćemo sve riješiti sa jednom, takozvanom 'plutajućom armiranom pločom' od 200 metara kvadratnih da bi ojačali samu podlogu“, kaže Aleksandar Vukanović direktor Osnovne škola „Vuk Karadžić“.

Nakon toga, prema njegovima riječima, uslijediće postavljanje podzemnih elektro instalacija, čime će se steći uslovi za kvalitetno osvjetljenje stadiona. Planirana je i rekonstrukcija terena, obaviće se takozvano „pjeskarenje“ zidova oko terena, biće postavljena zaštitna ograda dužinom cijelog stadiona a neophodno je postavljanje video nadzora, čime će i bezbjednost biti značajno povećana. Pored svega navedenog, biće postavljene nove košarkaške table, golovi a biće uređeno zaletište za skok u dalj.

Jedan veliki, i možda najemotivniji korak je već urađen. Na zidu, na ulazu u stadion, oslikan je mural sa likom profesora fizičkog vaspitanja  Dragana Zelenovića, koji je mnoge, sada već afirmisane sportiste uputio u sport.

Njegove riječi „Dobro došli šampioni“, i posao za koga su svi ubijeđeni da će biti završen na najbolji način, i teren koji je već odavno stekao kultni status, nagovještaj su da će na ovom terenu stasavati neki novi šampioni.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: