Broj zahtjeva za upis u nevesinjski vrtić veći od kapaciteta ustanove | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Broj zahtjeva za upis u nevesinjski vrtić veći od kapaciteta ustanove

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:01.07.2020.

Sudeći prema interesovanju roditelja i broju upisane djece u maju i junu u nevesinjskom vrtiću „Sveta Evgenija carica Milica“ i u narednoj radnoj godini neće nedostajati igre i druženja.

Direktorica ove predškolske ustanove Milena Kapor kaže da je već upisano 80 mališana, ali očekuje da će do septembra ovaj broj biti još veći.

Kapacitet objekta je do 60 djece u cjelodnevnoj smjeni, ali kako naglašava Kaporeva, do sada su sve zahtjeve roditelja pozitivno rješavali.

– Nastojimo da timskim radom, posvećenošću poslu i kvalitetnom saradnjom sa porodicama odgovorimo na sve veće obaveze – ističe ona.

Prema Zakonu o predškolskom obrazovanju predviđeno je da vaspitno-mješovite grupe broje do 25 djece. U nevesinjskom vrtiću biće nešto više mališana u grupama, ali vaspitači poručuju da to neće ugroziti vaspitno-obrazovni rad. Nevesinjska predškolska ustanova otvorila je vrata i za djecu sa poteškoćama u razvoju tako da će u novoj radnoj godini biti četvoro djece iz ove kategorije.

Ljetnja pauza u vrtiću „Sveta Evgenija carica Milica“ traje od 15. jula do 3. avgusta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: