Prijemni ispiti na trebinjskim fakultetima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prijemni ispiti na trebinjskim fakultetima

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:01.07.2020.

Na visokoškolskim ustanovama u Trebinju danas su polagani prijemni ispiti u prvom upisnom roku u školskoj 2020/2021. godini.

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje prijemni ispit iz matematike polagalo je 14 kandidata, a planiran je upis ukupno 35 brucoša na dva smjera - Industrijski menadžment i Energetika.

Na Industrijskom menadžmentu 15 studenata finansiraće se iz budžeta RS, tri su sufinasirajuća i dva strana državljana, dok će na smjeru Energetika 20 studenata biti na budžetu, četiri sufinasirajuća i dva strana državljana.

Na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje prijemni ispit se polaže danas i sutra, a prijavila su se dva kandidata.

Kandidati su danas imali intervju, uz test opšte informisanosti i crtanje portreta, a za sutra je predviđeno slikanje i slobodna kompozicija.

Na ovoj visokoškolskoj ustanovi u ovoj akademskoj godini planiran je upis 16 studenata – pet na budžetu, osam sufinansirajućih i tri strana državljana.

Na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo prijemni ispit danas je polagalo više od trideset kandidata, većinom zainteresovanih za trogodišnje studije – turizam i hotelijerstvo.

Na trogodišnjem studijskom programu ove škole planiran je upis 15 studenata sa finansiranjem iz budžeta i 10 na samofinansiranju, a na četvorogodišnjem smjeru - Poslovna ekonomija turističke privrede - 10 studenata sa budžetskim i 10 sa vlastitim finansiranjem.

Rezultati prijemnog ispita u prvom upisnom roku biće poznati 6. jula.

Prijavljivanje za drugi upisni rok traje od 31. avgusta do 4. septembra, prijemni ispit biće organizovan 7. septembra, a na Akademiji likovnih umjetnosti 7. i 8. septembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: