Opština Nevesinje počela isplatu odštete za zemljotres | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Nevesinje počela isplatu odštete za zemljotres

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:02.07.2020.

Opština Nevesinje danas je počela isplatu pomoći građanima koji su pretrpjeli materijalnu štetu od zemljotresa koji je pogodio Nevesinje 26. novembra prošle godine. Odštetu će dobiti 448 korisnika, a pojedinačni iznosi nadoknade kreću se od 100 do 700 KM.

Načelnik opštine Milenko Avdalović potvrdio je da će građanima biti plasirana sredstva u iznosu od 100.000 KM, odnosno 40% od pričinjene štete. On je rekao da će dio sredstava biti preusmjeren za Saborni hram u Nevesinju i crkve u Pridvorcima i Kifinom Selu koje su u zemljotresu pretrpjele manja oštećenja.

Podjećamo, za sanaciju posljedica zemljotresa u Nevesinju Vlada RS je uplatila 100.000 KM, Opština Budva je izdvojila 10.000 evra, preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ iz Herceg Novog 1.000 evra, a poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore uplatili su 500 evra. Dio pomoći koji je stigao iz Crne Gore već je iskorišten za hitne intervencije na zgradi MUP-a i školskim objektima i sanaciju objekata koji su neposredno nakon zemljotresa ugrožavali bezbjednost građana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: