Satler sutra u Mostaru i Trebinju uručuje medicinsku opremu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Satler sutra u Mostaru i Trebinju uručuje medicinsku opremu

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:05.07.2020.

 Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler sutra će posjetiti Mostar i Trebinje i uručiti pomoć medicinskim ustanovama u ova dva grada.


Satler će u Mostaru uručiti četiri respiratora Univerzitetskoj kliničkoj bolnici, a tome će prisustvovati premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega.

"Istoga dana iz Mostara će početi isporuka 20 ultrazvučnih aparata koje je donirala EU za potrebe medicinskih ustanova širom BiH", navodi se u saopštenju Delegacije EU u BiH.

Tokom posjete Trebinju, Satler će zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem uručiti medicinsku opremu za Javnu zdravstvenu ustanovu "Bolnica Trebinje", koja uključuje dva respiratora i rendgen aparat.

"Nabavku ove opreme finansirala je EU u okviru programa pomoći za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na kovid-19, ukupne vrijednosti sedam miliona evra, a koji sprovodi Razvojni program UN u BiH", navodi se u saopštenju.

Satler će se tom prilikom sastati i sa predstavnicima gradskih vlasti u Trebinju, kao i nevladinih i omladinskih organizacija.

Mediji u 10.00 časova mogu pratiti isporuku medicinske opreme Univerzitetskoj kliničkoj bolnici u Mostaru, a u 13.30 časova trebinjskoj bolnici.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: