Moguće uvođenje restriktivnijih mjera na području istočne Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Moguće uvođenje restriktivnijih mjera na području istočne Hercegovine

Izvor: SRNA | Datum:06.07.2020.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da opštine i gradovi mogu donijeti restriktivnije mjere zbog virusa korona u odnosu na Republički štab za vanredne situacije ukoliko procijene da je to neophodno.

"Zaključak je da u narednom perodu procjenjujemo da li ćemo odluke donositi na nivou grada, neke opštine u Hercegovini ili čak regionalno", rekao je Ćurić.

On je rekao da očekuje stav struke, nakon čega je moguće da budu donesene pojedinačne restriktivnije mjere.

"Cilj nam je da zadržimo privredu ili oblast turizma koliko je to moguće, shodno situaciji u kojoj se nalazimo. Smatramo da smo dobili uputstva sa republičkog nivoa sa lokalnog nivoa od epidemiologa, tako da ako ih se budemo pridržavali možemo očekivati barem dio prihoda od turizma, ali i dalje nam je prioritet zdravlje ljudi", rekao je Ćurić.

Ćurić je zahvalio ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću i Univerzitetskoj bolnici u Foči koja je dio svojih kapaciteta stavila na raspolaganje pacijentima iz Hercegovine oboljelim od virusa korona.

Direktor Univerzitetske bolnice u Foči Radmil Marić rekao je da je zdravstveni sistem u Republici Srpskoj nedjeljiv i da pomaže svima, te dodao da građani treba da imaju povjerenja u zdravstveni sistem Srpske.

On je dodao da se testiranja u ovoj ustanovi sprovode prema pravilima Insituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da je obezbijeđen dovoljan broj testova.

"Mi smo sad trenutno sa 26 pacijenata spremni da primimo sve pacijente kojima je to neophodno", rekao je Marić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: