Nevesinje: Štab traži dosljedno provođenje epidemioloških mjera | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Štab traži dosljedno provođenje epidemioloških mjera

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:08.07.2020.

Na današnjem sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije konstatovano je da posljednji porast broja oboljelih od korona virusa u Nevesinju opominje da je epidemiološka situacija ozbiljna i da zahtijeva dosljedno provođenje zdravstvenih mjera.

Potvrđeno je da niko od 11 novozaraženih nema tešku kliničku sliku i da je utvrđena njihova epidemiološka veza sa ranije zaraženim licima. Za 37 osoba naložena je mjera kućne izolacije. Narednih dana biće provedene preporuke epidemiologa u pogledu testiranja kontakata i lica sa simptomima koji bi mogi upućivati na prisustvo novog virusa.

Iz inspekcijskih službi je najavljeno da će biti intenzivirane kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije, prije svega korištenja zaštitnih maski, pridržavanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije. Od vlasnika trgovačkih i ugostiteljskih objekata se očekuje da rad organizuju u skladu sa uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Upozoreno je da će svako prekoračenje radnog vremena poslije 23 časa biti sankcionisano.

Opštinski štab poziva sve poslovne subjekte, javna preduzeća i ustanove da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera, te da i same korisnike usluga na adekvatan način upozore da su obavezni da poštuju mjere zaštite od epidemije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: