U nedjelju otvaranje dijela planinarskog doma 'Ubla' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U nedjelju otvaranje dijela planinarskog doma 'Ubla'

Izvor: SRNA | Datum:17.07.2020.

Planinarsko društvo /PD/ "Vučji zub" iz Trebinja obavijestilo je članove da će u nedjelju, 19. jula, biti otvoren prizemni /uslužni/ dio planinarskog doma "Ubla".
Na sajtu PD "Vučji zub" navedeno je da je otvaranje planirano za 12.00 časova, te da će zbog epidemije virusa korona otvaranju prisustvovati uži krug članova društva.

U obavještenju se dodaje da su za naredne vikende planirane pojedinačne posjete svih koje žele da ugoste.

"Istovremeno obavještavamo javnost i sve ljubitelje prirode i izletišta Ubla da će planinarski dom biti otvoren u dane vikenda, kada će moći sa djecom ili prijateljima da uživaju uz kafu ili čaj u tišini netaknute prirode, podno planine Orjen", naveli su iz PD "Vučji zub".

Planinarski dom trenutno raspolaže sa tridesetak sjedećih mjesta unutra i na terasi ispred, a u neposrednoj blizini postoje i toaleti.

"Trudićemo se da u narednom periodu osposobimo što više sadržaja za djecu u blizini doma, a glavni cilj nam je da što više djece i školaraca vratimo prirodi", kažu iz PD "Vučji zub".

Planinarski dom "Ubla" nalazi se na planinskom izletištu Ubla, na planini Orjen na nadmorskoj visini od 1020 metara.

U ratnom i poslijeratnom periodu dom je u potpunosti devastiran i 25 godina je bio bez vlasnika, da bi odlukom prethodnog gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića bio dodijeljen Planinarskom društvu "Vučji zub" na obnovu i korišćenje.

Planinarsko društvo "Vučji zub" intenzivno radi na obnovi doma od kraja 2018. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: