Nevesinjska olimpijada ove godine samo sa simboličnim sadržajima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjska olimpijada ove godine samo sa simboličnim sadržajima

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:24.07.2020.

Organizacioni odbor 145. Nevesinjske olimpijade odlučio je danas da se ova tradicionalna manifestacija ove godine zbog pandemije korona virusa obilježi samo sa simboličnim sadržajima. Odbor predlaže da se dio budžetskih sredstava planiran za ovaj događaj preusmjeri za izgradnju hipodroma na lokalitetu Boljkovače.

Pošto je ovo godina nominacije Nevesinjske olimpijade za UNESKO-ovu listu nematerijalnog kulturnog nasljeđa, organizatori su odlučili da u Gradskoj galeriji prirede izložbu fotografija i arhivske građe o nevesinjskom saboru tradicije i viteštva. Podsjećamo, nominaciju je predložilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a dokumentaciju je pripremio Muzej Hercegovine u saradnji sa Opštinom Nevesinje, Opštinskom turističkom organizacijom, Radio Nevesinjem i Info centrom.

Tokom gotovo vijek i po održavanja sabora viteštva u Nevesinju bilo je kraćih i dužih prekida uglavnom izazvanih ratnim sukobima, a sada je po prvi put pandemija razlog što Olimpijada neće biti organizovana sa prepoznatljivim sadržajima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: