MUP RS: Kontrola korišćenja pojasa i sjedalica za djecu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

MUP RS: Kontrola korišćenja pojasa i sjedalica za djecu

Izvor: SRNA | Datum:02.02.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kontrolisaće tokom februara korišćenje bezbjednosnih pojaseva i sigurnosnih sjedalica za djecu u automobilima s ciljem smanjenja posljedica po lica u saobraćajnim nezgodama.

Vežite pojas! - Foto: ilustracija Vežite pojas!Foto: ilustracija

U saopštenju MUP-a navedeno je da je u prošloj godini izdato 33.575 prekršajnih naloga za nekorišćenje pojasa, kao i 527 prekršajnih naloga zbog voženje djece mlađe od pet godina koja nisu ispravno vezana u sigurnosnoj sjedalici.

Prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, za nekorišćenje bezbjednosnog pojasa novčana kazna iznosi 30 KM, dok je kazna za vozače koji ne poštuju propise u vezi sa sjedalicom za djecu 40 KM.

MUP Srpske apeluje da vozači, suvozači i drugi putnici, kao i oni u čijim se vozilima nalaze djeca, poštuju zakonske propise da bi što više uticali na povećanje sopstvene bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Akcija "Pojas" sprovodi se na području svih centara javne bezbjednosti u Republici Srpskoj.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: