Ministar Košarac posjetio manastir Žitomislić | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ministar Košarac posjetio manastir Žitomislić

Izvor: srna | Foto: bljesak.info | Datum:25.07.2020.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac posjetio je manastir Žitomislić kod Mostara, gdje je sa igumanom Danilom i mostarskim parohom Radivojevem Kruljem razgovarao o položaju srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u dolini Neretve.

Košarac je istakao da uvijek s radošću dolazi u manastir Žitomislić koji je stub duhovnosti pravoslavne Hercegovine, ali i mjesto okupljanja Srba koji žive na ovim prostorima.

"Razgovarali smo, između ostalog, i o značaju održavanja izbora u Mostaru i činjenici da Srbi konačno postanu politički faktor u gradu na Neretvi", kazao je ministar Košarac.

On je naglasio da postoji jasna opredijeljenost za podršku SPC i srpskom narodu u Federaciji i Mostaru.

Iguman Danilo zahvalio je Košarcu za posjetu i interesu za život i položaj naroda i Crkve u dolini Nerteve.

"Ministar Košarac ima ljubav i razumjevanje za našu Crkvu i naš narod na ovim prostorima i to nam je jako značajno", naveo je iguman Danilo.

Košarac i iguman Danilo ukazali su na značaj dobrih odnosa sa drugim vjerskim zajednicima i drugim narodima na ovom području.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: