Grad opustošio zapad Srbije - vjetar u Ivanjici nosio crijepove (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grad opustošio zapad Srbije - vjetar u Ivanjici nosio crijepove (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:25.07.2020.

Jako olujno nevrijeme praćeno gradom pogodilo je u popodnevnim satima ivanjička sela Prilike, Katići, Dubrava, Međurečje, Močioci, Rovci, Luka, Sivčina i Lisa. Obilan grad sručio se u širokom pojasu i nanio veliku materijalnu štetu.
 
- Padao je preko 10 minuta, grad veličine kokošijeg jajeta. Uništio je svo voće i povrće, šteta je velika. Na pojedinim kućama odnio je čak i crijep. Jako nevrijeme nosilo je plastenike, ali i uništilo sadnice za sljedeću godinu - izjavio je za RINU, Dobrivoje Radović iz sela Prilike.

link video:

https://www.facebook.com/watch/?t=0&v=668277547090333

- U gradonosne oblake ispaljeno je 50 protivgradnih raketa, ali grad je ipak opustošio sela. Pretpostavlja se da je pričinjena velika materijalna šteta kako na usjevima koji su bili spremni za branje, tako i na putnoj infrastrukturi. Nismo se još uvijek oporavili ni od poplava, a sada nas je ponovo zadesila još jedna elementarna nepogoda - izjavio je zamjenik predsjednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Jak grad nije zaobišao ni Čačak, a u popodnevnim satima jako nevrijeme pogodilo je selo Rakova kao i okolna sela na teritoriji grada Čačka i pričinjena je velika materijalna šteta kako na poljoprivrednim usjevima tako i na domaćinstvima.

- Odjednom se naoblačilo i za kratko vrijeme počeo je jak pljusak, a onda zatim i grad koji padao desetak minuta. Već drugo veče prolazimo kroz isti strah da li će nas zadesiti veliko nevrijeme s"obzirom da imamo velike količine stabala voća i povrća u ovom kraju, i sada nam je sezona kukuruza, čiji bi prinos umjesto nas domaćina mogao obrati grad - rekao je Miloš Vesković, mještanin sela Rakova.

Snažno nevrijeme praćeno sitnim gradom zahvatilo je i opštine Nova Varoš i Kosjerić, a grada je bilo i u djelovima opštine Priboj gdej je kiša pokrenula brojne sitne odrone, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja.

 Za teritoriju cijele Srbije uključen je narandžasti meteoalarm, što znači da je vrijeme opasno.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: