Škola u Petrovom Polju dobiće digitalizovane učionice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Škola u Petrovom Polju dobiće digitalizovane učionice

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.07.2020.

Područno odjeljenje OŠ "Vuk Karadžić" Trebinje, koje se nalazi u Petrovom Polju uskoro će biti spojeno na optički kabl, tako da će učenicima od naredne školske godine na raspolaganju biti brzi internet.

Takođe, planirano je da sve učionice imaju mogućnost spajanja na internet, a pojedine učionice biće interaktivne.

„Planiramo da digitalizujemo sve učionice koje će u novoj školskoj godini dobiti brzi internet, tako da ćemo samim tim poboljšati i kvalitet nastave u područnom odjeljenju, a samim tim biće osavremenjena nastava u informatičkom kabinetu, a na radost nastavinka i učenika koji pohađaju ovu školu“, kazao je Aleksandar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Cilj je, kažu, veća primjena novih tehnologija u obrazovanju, te jačanje kreativnosti, inovativnosti i kritičkog promišljanja.

Uporedo sa modernizacijom objekta u Petrovom Polju izvode se radovi na adaptaciji objekta i sportskog terena u centralnoj školi u Policama, tako da će ova škola nakon više decenija konačno dobiti novi izgled.  


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: