Počinje gradnja kružnog toka i rehabilitacija puta Nevesinje-Mostar | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počinje gradnja kružnog toka i rehabilitacija puta Nevesinje-Mostar

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:30.07.2020.

U Nevesinju je danas ozvaničen početak izgradnje kružnog toka kod Srednjoškolskog centra "Aleksa Šantić" vrijednosti 253.000 KM.

Početak izgradnje je ozvaničen uvođenjem izvođača radova - preduzeća "Nevesinjeputevi" u posao, što je obavio vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.

Nešić je rekao da će kružni tok biti završen u roku od 30 dana i da je važno da je za posao angažovana domaća firma, čime će sav novac ostati u ovom kraju, te najavio početak radova i na rehabilitaciju magistralnog puta Nevesinje-Mostar.

"Građani Nevesinja zaslužuju bolju putnu infrastrukturu", rekao je Nešić.

On je naveo da su "Putevi Republike Srpske" raspisali tender za rehabilizaciju puta od entitetske granice sa Federacijom BiH do Nevesinja i da bi radovi, kako se očekuje, trebalo počnu u roku od 35 dana, a biće završeni do kraja godine.

Nešić je najavio da će naredne godini biti rađena i rehabilitacija regionalnog puta od Nevesinja prema Gacku.

"U toku je izrada projekta i očekujem da na proljeće počnemo sa radovima. Trenutno radimo put Trebinje-Ljubinje i taj put bi trebao da bude gotov do kraja godine, a u narednim danima ćemo raspisati javni poziv za radove za nastavk toga puta od Ljubinja do entitetske granice prema FBiH, odnosno Stocu", rekao je Nešić.

On je naveo da na tom dijelu ima neriješenih imovinskih odnosa, koji će biti uskoro riješeni, te bi i na toj dionici u septembru trebalo da počnu radovi.

"Na taj način Hercegovina će biti dosta relaksirana, što se tiče infrastrukture", rekao je Nešić.

On je dodao da je raspisan javni poziv i za dionicu Desivoje-Vrba, nakon tunela Čemerno, gdje je ostalo četiri kolometra uskog puta prema Gacku, a do kraja septembra bi se trebalo ući u radove.

Nešić je podsjetio i da se radi veliki projekat Foča-Šćepan Polje.

"Na 13. kilometru mostom prelazimo u Nacionalni park `Sutjeska` i izlazimo na Tjentište. U toku je izrada projekta, rješavaju se imovinski odnosi. Ti radovi neće moći početi prije početka iduće godine", rekao je Nešić.

On je naglasio da se sve obećano realizuje, zahvaljujući Vladi Republike Srpske.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da je opština prošle godine tražila izgradnju ovog kružnog toka, jer je riječ o raskrsnici na spajanju magistralnog puta Nevesinje-Mostar i regionalnih puteva prema Gacku i Berkovićima, a u blizini se nalaze osnovna i srednja škola, te sportska dvorana.

"Osim kružnog toka u centru Nevesnja, nama je jako važno što prije počne rehabilitacija puta prema Mostaru, jer je to najfrekventnija dionica u Hercegovini, a u jako je lošem stanju", rekao je Avdalović.

On je dodao da su završeni svi pripremni radovi za nastavak radova na putu Nevesinje-Berkovići.

"Raduje nas što će se rekonstruisati i put prema Gacku, te se zahvaljujem i Vladi Srpske i preduzeću `Putevi Republike Srpske`, ali i `Nevesinjeputevima` koji uvijek sve radove izvrše kvalitetno i na vrijeme", rekao je Avdalović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: