Preminuo Nedjeljko Marić, dugogodišnji urednik Glasa Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Preminuo Nedjeljko Marić, dugogodišnji urednik Glasa Trebinja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:04.08.2020.

Novinar, publicista i dugogodišnji urednik lista Glas Trebinja Nedjeljko Marić preminuo je danas u 70. godini.

U tadašnjem Informativnom centru Trebinje počeo je da radi 1975. godine, kao novinar Radio Trebinja i Glasa Trebinja, a od 1982. godine glavni je i odgovorni urednik najstarijeg štampanog medija na području istočne Hercegovine.

Ostavio je neizbrisiv trag i obilježio svoje vrijeme u Glasu Trebinja i javnom životu grada. Autorskim prilozima i uređivačkim oblikovanjem od lokalnog informativnog glasila stvorio je časopis koji nije samo hroničar zbivanja, već i „priručnik“ za istraživanje i razmijevanje društvenih fenomena, života naše zajednice, njene kulture i istorijske baštine.

Erudicijom koja je plijenila i visokim moralnih principima – svojim savremenicima i saputnicima bio je putokaz od autoriteta – i u javnim poslovima i u životu, a svojom kreativnošću, tihim ali predanim radom i istraživačkom posvećenošću - budućim generacijama ostavio je djelo koje daleko nadilazi okvire i domete novinarstva i publicistike.

Nedjeljko Marić biće sahranjen sutra u 16 časova na groblju u Podgljivlju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: