Građani BIH uživaju na moru u Herceg Novom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Građani BIH uživaju na moru u Herceg Novom

Datum:04.08.2020.

Herceg Novi poziva i spremno dočekuje turiste iz Republike Srpske, kojih je sve
više jer granicu mogu preći sa pristupačnim, negativnim serološkim testom na
virus covid-19.


Tokom proteklog vikenda na plažama Herceg Novog uživali su mnogi gosti iz
Republike Srpske, koji su bili posebno iznenađeni povoljnijim cijenama smještaja i ugostiteljskih usluga u ovom gradu.Plaže su uređene, a na najvećem broju kupališta ove godine se ne naplaćuju ležaljke i suncobrani. Otvoreni hoteli, brojni vlasnici apartmana, restorana i kafićaprilagodili su cijene aktuelnoj situaciji pa za isti novac ove godine možete boraviti i do duplo duže nego lani. Za turiste su otvorene novske tvrđave Kanli Kula i Forte Mare, na kojima se naplaćuje simbolična cijena ulaznice od 1 euro zagrupne i 2 eura za individualne posjete.

Činjenica da je Herceg Novi pogranični grad u koji mogu doći sa negativnim testom koji košta dvadesetak eura, razlog je više da građani Republike Srpske odaberu baš ovaj grad za svoj odmor. Posebno je važno da procedura prelaska granice nije komplikovana i nema čekanja na prelazu Sitnica.

Stevan Šobot iz Istočnog Sarajeva jedan je od onih koji su proteklog vikendauživali na novskoj obali, u miru i čistom moru. Kako je kazao za Radio televiziju Herceg Novi, nisu imali nikakvih problema prilikom prelaska granice. Testove su uradili u svom gradu, za šta su kao četvoročlana porodica izdvojili 160 konvertibilnih maraka, što je oko 80 eura.

Preporuku svima da dođu u Herceg Novi daje i Tatjana Šiforija iz Foče koja je protekle nedelje ljetovala u ovom gradu. Dodaje da joj je bio potreban odmor, a ovo je destinacija koju je sa zadovoljstvom izabrala.Građani Bosne i Hercegovine u Crnu Goru mogu da uđu sa negativnim serološkimtestom (ELISA) na virus covid-19. Dovoljno je na granici pokazati negativan test urađen u akreditovanoj laboratoriji, koji nije stariji od 72 sata. Riječ je o testu koji se radi iz krvi i otkriva antitijela, tačnije konstatuje odgovor organizma na kontakt sa virusom. Rezultati se čekaju svega nekoliko sati, a u BIH se može uraditi u svakom većem gradu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: