Useljenje u studentske domove 1. marta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Useljenje u studentske domove 1. marta

Izvor: SRNA | Datum:05.02.2016.
Novoizgrađeni studentski domovi na Palama i u Foči i nova zgrada "Bogoslovije" u Foči biće useljeni 1. marta, rekao je Srni rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić.
Novoizgrađeni studentski domovi na Palama - Foto: SRNA    Novoizgrađeni studentski domovi na Palama

Grujić je naveo da su građevinski radovi na ovim objektima završeni i da je u toku opremanje, tako da će se studenti početkom novog semestra useliti u nove domove.

On je istakao da je dom na Palama direktna investicija Vlade Republike Srpske, u koji je uloženo 12 miliona KM, dok su dom u Foči i zgrada Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči urađeni sredstvima iz austrijskog kredita.

Grujić je podsjetio da je kapacitet domova na Palama oko 600 mjesta, a u Foči oko 350.


Studentski domovi na Palama (foto: SRNA)      Studentski domovi na Palama

"Studenti koji imaju pravo na dom će iz sadašnjih smještaja 1. marta preći u nove domove koji pružaju odlične uslove", rekao je Grujić i dodao da su novi domovi rađeni i opremani prema najnovijim standarima, a dom u Foči biće najljepši na Balkanu.

Navodeći da su u domove uložena velika sredstva, Grujić je napomenuo da ih je zbog toga potrebno čuvati, o čemu računa mora voditi Javna ustanova "Studentski centar", koja će preuzeti domove.

"Novi vlasnik, odnosno Vlada Republike Srpske, koja je osnivač Univerziteta i 'Studentski centar', moraju da vode ozbiljan monitoring da se ti objekti koriste na pravi način", napomenuo je Grujić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: