Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa: Primila je jedna od Putinovih kćerki | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa: Primila je jedna od Putinovih kćerki

Izvor: Agencije | Foto: https://www.elconspirador.com.mx | Datum:11.08.2020.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa. Vakcinu su razvili istraživački institut Gamaleja i Ministarstvo odbrane Rusije. Sa kliničkim ispitivanjima počelo se 18. juna i svih 38 dobrovoljaca je razvilo imunitet.

Ruski lider takođe je zahvalio svima koji su radili na prvoj vakcini i istakao da je to veoma važan korak za čitav svijet. On je dodao da je vakcinu primila i jedna od  njegovi  kćerki.

“Jedna od mojih kćerki je primila takvu vakcinu. U tom smislu je učestvovala u eksperimentu. Poslije prve vakcinacije imala je temperaturu 38, sutradan nešto iznad 37 i to je to”, rekao je Putin na sjednici vlade gdje je objavljeno da je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv Kovida-19.

“Nakon druge vakcine, druge vakcinacije, temperatura joj je takođe malo porasla, a zatim spala. Osjeća se dobro, a titri su visoki”, dodao je predsjednik.

On je napomenuo da mnogi ljudi uopšte nemaju spoljne manifestacije, ni temperature poslije vakcinacije.

“Kao da ništa nisu ni radili”, zaključio je Putin, prenosi “Sputnjik”.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: