Pojačane kontrole inspektora na terenu: Kažnjeno 10 privrednih subjekata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pojačane kontrole inspektora na terenu: Kažnjeno 10 privrednih subjekata

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:11.08.2020.

U Trebinju je u proteklih mjesec dana kažnjeno 10 privrednih subjekata koji nisu poštovali mjere Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao je za Radio Trebinje Đorđe Miljanović, načelnik Odjeljenja za inspekcije i poslove komunalne policije Grada Trebinja.

Naplaćeno je oko 10.000 KM kazni.

„U prethodnom periodu izrečen je poprilično veliki broj prekršajnih naloga, većinom privrednim subjektima zbog prekoračenja radnog vremena, koje je uredbom Vlade RS definisano do 23 časa. Ostale kazne su se odnosile na nepoštovanje fizičke distance, koji je najbitniji segment kontrola, kao i nošnje maski i dezifekcija na samom ulazu. Privredni subjekti koji su sakcionisani u prethodnom periodu, mahom su bili samostalni preduzetnici“, naveo je Miljanović.

Kazene koje su predviđene za nepoštovanje mjera su od 500 KM za fizika lica, a od 3.000 do 5.000 KM za pravna lica odnosno privredne subjekte, u zavisnosti da li su registrovani kao samostalni preduzetnici ili društvo sa ograničenom odgovornošću.

Prema riječima Miljanovića i u narednom periodu inspektori gradskog Odjeljenja za inspekcije i poslove komunalne policije u saradnji sa republičkim inspektorima, pripadnicima Policijske uprave Trebinje i komunalnom policijom obavljaće pojačane kontrole, posebno u dane vikenda.

„Još jednom apelujemo na naše sugrađane i ugostitelje da poštuju mjere Republičkog kriznog štaba i Štaba za vanredne sitacije Grada Trebinja, pogotovo u ovom periodu kada je veliki broj turista u našem gradu, kako ne bi morali uvoditi represivnije mjere. Nikome nije u interesu da zaustavimo rad privrednih subjekata“, zaključio je Miljanović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: