Trebinje: Zajedno raditi na pronalasku rješenja za probleme ugostitelja-Produžiti radno vrijeme do 24 časa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Zajedno raditi na pronalasku rješenja za probleme ugostitelja-Produžiti radno vrijeme do 24 časa

Izvor: rejting.info | Datum:13.08.2020.

Udruženje poslodavaca i ugostiteljstva i turizma Republike Srpske “HORECA RS” održalo je večeras sastanak u Trebinju sa ugostiteljima i turističkim radnicima sa područja Hercegovine na kojem je razgovarano o aktivnostima i ciljevima Udruženja, kao i o problemima sa kojima se suočavaju turizam i ugostiteljstvo u Srpskoj, posebno u vrijeme pandemije virusa korona.

Dalibor Šajić, predsjednik Udruženja “HORECA RS“ kaže da interese poslodavaca iz oblasti ugostiteljstva i turizma do sada nije niko zastupao, a da ih je sitaucija sa virusom korona postakla da se organizuju, jer je to jedini način da se ostvari institucionalna saradnja sa nadležnim insitucijama.
„Pri Uniji udruženja poslodavaca RS pokušavamo napraviti organizaciju koja će u saradnji sa Institutom zdravlja RS, Ministrastvom zdravlja i socijalne zaštite RS i Ministarstvom trgovine i turizma RS zaštititi interese i stvoriti što bolji poslovni ambijent u uslužnoj djelatnosti“, istakao je Šarić.

On se nada će radno vrijeme ugostiteljskih radnika biti produženo za najmanje sat vremena.

„Moram napomenuti da nam je sada prevashodno od velikog značaja produženo radno vrijeme pogotovo u gradovima sa mediteranskom klimom, konkretno Trebinje. Zato što taj sat ili dva produženog radnog vremena mnogo bi značio, ne samo lokalnim poslodavcima u ovom sektoru već i za dobrobit cijele zajednice“, naveo je Šajić.


Radoslav Kapor, član udruženja turističkih radnika RS istakao je da je ovo prvi put da su se ugostitelji iz Hercegovine okupili, rekavši da će uputiti određene zahtjeve ka Vladi Republike Srpske.

„Veliki je pad prometa u ugostiteljskim objektima i cilj udruženja je da normalno poslujemo i da se održe radna mjesta. Neki od zahtjeva koje će ovo Udruženje uputiti ka Vladi Srpske su da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata bar do 24 časa, da se snize doprinosi radnicima i da je neophodno da ugostitelji plaćaju električnu energiju na nivo domaćinstava“, zaključio je Kapor.

Udruženje poslodavaca trgovine, turizma i ugostiteljstva „HORECA RS“ (hoteli, restorani, kafei) osnovano je u maju mjesecu ove godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: