Agrarni fond: Vukanović neistinama o poljoprivrednom dobru obmanjuje javnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Agrarni fond: Vukanović neistinama o poljoprivrednom dobru obmanjuje javnost

Izvor: Raduio Trebinje | Datum:15.08.2020.

U objavi narodnog poslanika Nebojše Vukanovića na svom portalu o poljoprivrednom dobru Agrarnog fonda izneseno je niz neistina i obmana, sračunatih na jeftino prikupljanje političkih poena u predizbornoj kampanji – poručili su danas iz Agrarnog fonda Trebinje.

„Naime, Nebojša Vukanović je obišao naše poljoprivredno dobro u Mokrom polju kod Trebinja POLOVINOM AVGUSTA mjeseca, kada su sve kulture ili ZAVRŠILE ili ZAVRŠAVAJU svoj vegetativni ciklus, pa je normalno da na nadzemnom dijelu biljke nema zelene mase! Na poljoprivrednom dobru koje je zasnovano na površini od 30 ha, posijani su krompir, luk, grašak, boranija i ječam. Nikakav paradajz ni papriku nismo sadili na pomenutoj parceli. U pitanju je klasična obmana javnosti i skupljanje jeftinih političkih poena, od strane pomenutog čovjeka, koji je, uzgred rečeno i narodni poslanik!“, ističe se u saopštenju.

U Agrarnom fondu napominju da svaki poljoprivrednik, ali i dobar domaćin koji sadi baštu za sopstvene potrebe, zna da se grašak bere u junu mjesecu, a boranija u julu, što smo mi i uradili, a rod plasirali na tržište - a ne polovinom avgusta.

„Površina koja je bila pod ove dvije kulture je davno obrana, a ono što je pomenuti gospodin slikao su ostaci nadzemnog dijela biljke, koji se ostavljaju da se osuši i zaorava se. Što se tiče zalijevanja i održavanja plantaže, javnost je i tu obmanuta, a dokaz su fotografije koje prate ovo saopštenje“, ističu u Agrarnom fondu Trebinje.

Napominju da je u toku vađenje krompira i luka, koji su zasađeni na 23 hektara, što je površina sa koje se rod ne može podići za pet dana, da će javnost biti obaviještena o prinosima po završetku ovih radova, kao i da su na osnovu preliminarnih pokazatelja rodom zadovoljni – tim prije, ističu, što je ovo jedno od najvećih dobara u Istočnoj Hercegovini pod ovim kulturama i što je Trebinje prvo ovako nešto pokrenulo.

„Voljeli bismo da nas je koji put i Nebojša Vukanović, koje je uzgred rečeno i narodni poslanik i stanovnik Trebinja, obišao dok smo radili na plantaži, i ponudio kakvu pomoć, ali nije, jer onda ne bi mogao praviti senzacinalističke tekstove na svom blogu i obmanjivati javnost, te navlačiti ljagu na imena zaposlenih u Agrarnom fondu grada Trebinja“, ističu u saopštenju.

O onome o čemu piše, poslanik Vukanović se, dodaju, mogao ispravno informisati u kancelarijama i od rukovodećih ljudi Agrarnog fonda, međutim - tada ne bi mogao, obmanjivanjem javnosti i blaćenjem drugih, skupljati jeftine političke poene u predizbornoj kampanji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: