Ћурић: ТРЕБИЊЕ ЈЕ ГРАД ОТВОРЕНИХ ПЕРСПЕКТИВА | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Ћурић: ТРЕБИЊЕ ЈЕ ГРАД ОТВОРЕНИХ ПЕРСПЕКТИВА

Извор: Радио Требиње | Датум:19.08.2020.

"Требиње је, упркос проблемима са вирусом корона са којима се суочава цијели свијет, постало мјесто у које се радо долази али и остаје а посљедњих дана многи туристички градови нам завиде на попуњености капацитета, а за то заслуге припадају свима нама, људима који имају добре намјере", рекао је на данашњој Свечаној сједници Скупштине града поводом крсне славе Требиња и Саборног храма Светог Преображења Господњег градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

 

Он се, у свом обраћању, захвалио Владама РС и Србије у реализацији планираних активности.

"Увјерен сам да успјевамо у својим плановима јер смо створили позитивну атмосферу у граду, јер успјевамо да превазиђемо раније створене подјеле које су у једном тренутку постале саме себи циљ и да сада у једној мирнијој и здравијој атмосфери можемо да се посветимо реализацији раније преузетих задатака", рекао је градоначелник Требиња.

Градоначелник је нагласио да је Требиње отворило врата добронамјерним људима, пружа шансу свима који желе да живе и раде, сваком оном ко доноси нове идеје и нову креативност, нова рјешења и нови капитал и имаће, како каже Ћурић, нашу безрезервну подршку.

"Од нашег града створићемо одговорну и динамичну заједницу која брзо реагује на проблеме и још брже показује своје предности, као град отворених перспектива и великих развојних могућности. Требиње је постало град у коме се осјећа једна нова енергија, једно ново хтјење, али међу грађанима и широка оспособљеност да се прихвате изазови и да се ухвати корак са најразвијенијим срединама и културама. Ову славу доживљавамо као окретање себи и добру у нама, као преображење, као наду и спасење", поручио је први човјек Требиња.

Он је у свом обраћању апеловао да се, како је рекао, окренемо, вјерујемо и помажемо једни другима и заједно налазимо пут за љепше и богатије Требиње.

"То је наш дуг према ранијим генерацијама на чијим раменима Требиње стоји, али и дуг генерацијама које ће доћи послије", поручио је градоначелник Требиња.

Свечаној сједници Скупштине града присуствовао је епископ Захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, принц Филип и принцеза Даница Карађорђевић, представници политичког и привредног живота града и требињски жупник Дон Иво Шутало.

Прије Свечане сједнице Скупштине града, делегација Града Требиња положила је цвијеће на Споменик браниоцима Требиња 1991-1996. године.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: