Dodik i Ćurić najavili GRADNJU NOVE BOLNICE u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik i Ćurić najavili GRADNJU NOVE BOLNICE u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.08.2020.

Trebinje bi trebalo da dobije novu bolnicu, čija će gradnja početi naredne godine – najavilu su danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, nakon sastanka u Gradskoj upravi.

„Izgradnja bolnice u kapacitetu koji je potreban za ovaj grad i regiju bi trebalo da počne iduće godine i Vlada Srpske će odobriti aranžman u iznosu od 30 miliona KM“, kazao je Dodik, koji je na krsnu slavu grada i sabornog hrama posjetio Gradsku upravu u Trebinju.

Gradonačelnik Ćurić je napomenuo da za ovaj projekat Gradska uprava posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno radi na izradi projektne dokumentacije.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srbije već krenula u realizaciju projekta aerodroma u Trebinju, koji će „bitno promijeniti komunikacijski karakter ovog područja i dati novu razvojnu šansu Trebinju i Hercegovini“.

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da će Vlada Srpske obezbijediti i sredstva za izgradnju istočne obilaznice u Trebinju, za izgradnju puta od Čemerna prema Foči već je rezervisano početnih 15 miliona KM a u izradi je i projektna dokumentacija, dok radovi na rehabilitaciji puta Trebinje – Ljubinje uveliko traju.

„Pripadam onima koji misle, znaju i tvrde da se uspjeh u politici mjeri samo po tome - šta ste ostavili iza sebe“, kazao je Dodik.

On je kazao da se „Trebinje danas prepoznaje kao perspektivna zajednica koja je u posljednje četiri godine značajno promijenila svoje lice“, jer ima veoma inovativnu gradsku upravu, iza koje je mnogo osmišljenih projekata koje sad kopiraju druge zajednice u Srpskoj.

Podrška gradskoj upravi u Trebinju i gradonačelniku Ćuriću ni ubuduće neće izostati, poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

„Konekcija lokalnih vlasti i republičkih institucija je ono što treba nastaviti, a nikakav avanturizam nekog mandata od prošlih godina ne trebaju Trebinjcima“, istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da u Trebinje dolazi već 15 godina na Preobraženje, dan kad se na jugu Srpske okupljaju prijatelji ovog grada.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik večeras je održao i sastanak sa predstavnicima devet političkih partija koje su podržale kandidaturu Mirka Ćurića za gradonačelnika Trebinja na lokalnim izborima u novembru.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: