UKC: Sačuvajmo našu djecu i sve nas | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

UKC: Sačuvajmo našu djecu i sve nas

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:22.08.2020.

Ispred Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske održana je konferencija za novinare na kojoj su doktorke i medicinske sestre UKC-a, a koje su majke djece školskog uzrasta, pozvale građane da se strogo pridržavaju mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije.


Zdravstvene radnice pozvale su građane da se pridržavaju svih mjera i budu odgovorni.

- Moramo zaštititi djecu, zaraza ne kreće iz škole, već od neodgovornih pojedinaca... Ponašajmo se odgovorno, nosimo maske, smanjimo kontakte, tako ćemo smanjiti broj oboljelih i isto tako smanjiti rizik za naše školarce - istakle su one na konferenciji.

Poručile su - "Sačuvajmo našu djecu i sve nas".

Doktorka Biljana Zlojutro apelovala je da se građani odgovorno ponašaju i poštuju mjere zbog povećanja broja oboljelih i njihovog kritičnog zdravstvenog stanja, a to su u posljednje vrijeme lica mlađe životne dobi.

- Mi koji radimo sa najtežim kovid pacijentima susrećemo se sa tragedijama porodica koje gube svoje najbliže, a kad izađemo iz kruga bolnice vidimo pune kafane ljudi koji se slobodno i neodgovorno ponašaju, a epidemiološka situacije ne samo da nije pod kontrolom, nego je sve gore - istakla je Zlojutro.

Medicinska sestra Sanda Matić, koja je zaposlena "od prvog sata" na njezi težih formi pacijenata u Kovid bolnici, poručila je da škola nije izvor zaraze, već da su to neodgovorna lica.

Doktorka Vedrana Malešević istakla je da je prevencija od značaja jer je riječ o oboljenju za koje još ne postoji lijek i da se prestane sa slučajevima negiranja postojanja kovid infekcije, jer ona može zahvatiti svakog bez obzira na uzrast.

Medicinska sestra Tatjana Malešević apelovala je na odgovorno ponašanje pred početak školske godine, jer će se time smanjiti broj oboljelih i omogućiti djeci da "sjednu u školske klupe".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: