ВУЧИЋ: Аеродром у Требињу приоритет – биће завршен крајем 2021. године | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

ВУЧИЋ: Аеродром у Требињу приоритет – биће завршен крајем 2021. године

Датум:26.08.2020.

Што се економске сарадње тиче, крајем ове и почетком идуће године ћемо упутити додатну финансијску помоћ Српској. О изнису ћемо обавијестити јавност. Желимо да људи који живе у Републици Српској сачувају своја огњишта. Разговарали смо о једној од најзначајнијих тема, о градњи аеродрома у Требињу.

Први авион ће моћи да полети до марта 2022. а ми ћемо дати све од себе да буде до краја 2021. Разматрамо са пријатељима из Српске опцију за другачије функционисање аеродрома у Бањалуци, али о томе ћемо кансије. Разматрано је и формирање заједничке индустријске зоне на граници са Републиком Српском, у подручју Љубовије и Раче, гдје ћемо заједно радити на ауто-путу од 17 километара. Такође, говорили смо о подршци младима, у пољопривреди и прерађивачкој индустрији – рекао је Вучић након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједницом Српске Жељком Цвијановић и премијером Радованом Вишковићам.

Састанку су присуствовали премијерка Србије Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: