PU Trebinje: ZAŠTITIMO DJECU U SAOBRAĆAJU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PU Trebinje: ZAŠTITIMO DJECU U SAOBRAĆAJU

Datum:28.08.2020.

Policijska uprava Trebinje povodom početka nove školske godine realizuje republičku preventivno-represivnu akciju "Zaštitimo djecu u saobraćaju", s ciljem bezbjednog učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju.

Realizacija akcije počela je juče i odvijaće se u tri faze, do 25. septembra, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

"U prvoj fazi, policijski službenici će obići škole, utvrditi raspored nastave, kako bi se obezbijedilo prisustvo policijskih službenika tokom školskih odmora i pauza. Policija će kažnjavati nepropisna parkiranja u zonama škola, autobuskih stajališta i pješačkih prelaza, te sankcionisati prekoračenja brzine motornih vozila u blizini škola", navedeno je u saopštenju.

Druga faza podrazumijeva održavanje predavanja prvim razredima o bezbjednom učestvovanju pješaka i biciklista u saobraćaju i pravilnom prelasku ulice.

Iz policije su naveli da će tokom akcije biti pojačana kontrola vozila koja vrše organizovani prevoz djece.

"Treća faza biće realizovana od 1. do 25. septembra, a ogledaće se u pojačanom prisustvu i radu policijskih službenika u urbanim zonama i u blizini školskih objekata", istaknuto je u saopštenju.

Policijska uprava Trebinje podsjeća sve vozače da je ograničenje brzine u zonama škola 30 kilometara na čas.

Iz Uprave napominju da u prethodnim godinama nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda u zonama škola, u kojima su djeca školskog uzrasta bila jedan od učesnika.

"Poštujmo saobraćajne propise", poručili su iz Policijske uprave Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: