Počeli radovi na međuseoskoj poljskoj putnoj komunikaciji kroz Popovo polje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počeli radovi na međuseoskoj poljskoj putnoj komunikaciji kroz Popovo polje

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:31.08.2020.

U okviru redovnih godišnjih radova na nasipanju i popravci lokalnih puteva na području grada,  od prije nekoliko dana počeli su radovi na višekilometarskoj međuseoskoj  poljskoj putnoj komunikaciji kroz Popovo polje.

Ovi poljski putevi vode na privatna imanja mještana Popovog polja, ali i povezuju sela sa jedne na drugu stranu polja.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu grada Trebinja Nenad Milićević, kaže da je riječ o komunikacijama na relacijama Zavala - Veličani, Grmljani - Dubljani, Galičići - Čvaljina i Orašje - Strujići na području Popovog polja.

"Vododerine i potoci svake godine djelimično oštete ove međuseoske komunikacije pa je neophodno najmanje jednom godišnje sanirati ove poljske puteve“, ističu mještani ovih sela. Ove godine pored službi gradske uprave Trebinja u sanaciji ovih putnih komunikacija uključile su se i Hidroelektrane na Trebišnjici sa svojom mehanizacijom.

"Mnogo je ovakvih komunikacija na području grada ali i zahtjeva da se komunikacije što bolje osposobe za komunikaciju i tri dobrovoljna vatrogasna društva pored svojih svakodnevnih obaveza rade na čišćenju puteva", kaže on.

Milićević ističe da će i u narednom periodu biti rađeno nasipanju puteva ali i betoniranju ili asfaltiranju kritičnih dionica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: