Bileća: Lana Samardžić i Jana Ivković na takmičenju Ritam Evrope | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Lana Samardžić i Jana Ivković na takmičenju Ritam Evrope

Datum:31.08.2020.

„Ovo je kao neki san. Kada je u Bileći održana audicija i kada smo izabrane da predstavljamo našu opštinu nismo uspjele sakriti suze. Tada nismo ni mogle zamisliti kako će sve ovo izgledati nakon par mjeseci“, kažu Lana i Jana, predstavnice Bileće na velikom muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“.

Petnaestogodišnja Lana Samardžić i dvanaestogodišnja Jana Ivković nastupiće pod rednim brojem četiri, a izvode numeru Blanche / City lights  sa kojom se na Evroviziji Belgija predstavljala 2017. godine.

„Pjesma je jako lijepa i zadovoljstvo nam je što predstavljamo Belgiju na takmičenju. Nemamo tremu, sve što više odmiču probe mi smo sve sigurnije na pozornici. Svake nedelje nam dolaze mentori iz Beograda i sa njima vježbamo i pjevanje i ples. Sve njihove savjete smo usvojile i nadamo se da ćemo na pravi način predstavljati Bileću“, kaže Lana.


Nakon brojnih proba i priprema djevojke su snimile tizer, odnosno kratku najavu nastupa. Tizer je sniman na lokaciji, koju je birala produkcija iz Beograda, a biće prikazan 19. avgusta na RTRS.

„Naši mentori uvijek govore kako se mi neobično dobro slažemo na sceni. Nekada i pogriješimo, ali se odmah pogledamo i nasmijemo. Ja sam radila koreografiju za nastup, koreograf je napravio par izmjena. Veliko je uzbuđenje i nadam se da će sve biti odlično“, kroz smijeh priča Jana.

Opštinski koordinator „Ritma Evrope“ Nevena Dutina ističe da je konkurencija na audiciji za ovo takmičenje bila velika i da su Jana i Lana izabrane među brojnim talentima.

„Bileća ove godine ima fenomenalne predstavnike.To nije samo moje mišljenje, nego i svih ljudi koji su uključeni u pripremanje takmičenja. Stručnjaci iz ove oblasti od samog početka nisu krili oduševljenje i isticali su kvalitet naših djevojaka. Probe su proticale po zacrtanom planu, a Lana i Jana pokazale su veliki nivo profesionalizma“, kaže Nevena Dutina.

Za snimanje tizera našim predstavnicama kostime je donirala „Pčelica Maja“, za šminku je bila zadužena Tamara Radovanović, a za frizuru Stanka Vujović.

„Trudićemo se da nađemo sponzore koji će obezbjediti sve što je djevojkama potrebno za savršen nastup. Opština Bileća uplatila je novčani iznos koji je bio potreban da bi Bileća učestvovala na ovom velikom muzičkom takmičenju. Djevojke su maksimalno opravdale povjerenje koje su dobile“, ističe Dutina.

U finalnoj večeri „Ritma Evrope“ koji će biti održan 19. septembra u Istočnom Sarajevu učestvuje 13 gradova/opština, a među njima su i ekipe iz Gacka i Trebinja. Bileća na najjednostavniji način može podržati naše predivne djevojke- slanjem sms poruke "PJESMA 04 " na broj telefona 091 510 720 .

„Pozivamo sve naše sugrađane da pošalju poruku. Nama je potrebna podrška, a i bila bi velika čast da se u Bileći naredne godine održi ovo značajno takmičenje“, poručuju Jana i Lana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: