KUSTURICA NA PROSLAVI SPUTNIKA: Divno je imati mogućnost da se porede informacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

KUSTURICA NA PROSLAVI SPUTNIKA: Divno je imati mogućnost da se porede informacije

Izvor: Tanjug | Foto: Tanjug | Datum:12.02.2016.

Ruski portal i radio Sputnjik proslavio je sinoć prvu godinu uspešnog rada u Srbiji, u prisustvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Foto: TanjugSvečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i reditelj Emir Kusturica.

Kusturica je čestitao rođendan Sputnjiku i „njegovoj porodici“, poručivši da je divno imati mogućnost da se porede informacije.

On je rekao da je posle pada Berlinskog zida zavladao teror informacija, što je Srbija najbolje osetila na svojoj koži tokom 90-ih godina prošlog veka, s obzirom da je tada plasirana slika koja ne pripada našem narodu.

Kusturica je rekao da je na primer jedna engleska televizija kada su u Žepi muslimanske oružane snage izvršile pokolj nad Srbima objavila da su to uradili Miloševićevi bojovnici i da je kao muslimane prikazala Srbe i njihove ožalošćene majke.

Čuveni reditelj je, takođe, rekao da je jedna francuska televizija pre nekoliko dana kada su ruski avioni u saradnji sa sirijskim snagama napali konvoj nafte koju je Islamska država trgovala preko Turske, kako kaže, sa ko zna kim, pustila snimak sa objašnjenjem da su to uradili američki lovci.

Kusturica je istakao da nije bilo Sputnjika ne bi se saznalo da su to ustvari bili ruski avioni.

„Između istine i laži se sve više smanjuje razlika“, kazao je on naglasivši da zato primemo informacije od onih koje verujemo i čestitao Sputnjiku u Srbiji prvi rođendan.

Svečanosti su prisustvovali i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Aleksandar Vulin i druge poznate ličnosti iz političkog i javnog života.

Glavna i odgovorna urednica Sputnjika u Srbiji Ljubinka Milinčić je rekla da je Sputnjik počeo da radi u našoj zemlji u trenutku kada je nastala potreba za nekim drugim pogledom na svet nasuprot jednoumlju protiv kojeg se svi borimo.

Milinčić je naglasila da istina nije uvek crno-bela i da Sputnjik, koji je deo medijske korporacije Rosija sevodnja (Raša tudej), sprečava spuštanje „gvozdene zavese“ između Istoka i Zapada.

Kako kaže, Sputnjik je uspeo visoko da se pozicionira na medijskoj sceni Srbije.

Zamenik glavnog urednika medijske korporacije Rosija sevodnja Sergej Kočetkov kaže da pre godinu dana nisu mogli ni da zamisle da će Sputnjik biti tako popularan i zahvalio na podršci rukovodstvu Srbije.

„Srbija je jedina zemlja u kojoj nismo imali nikakve probleme, na primer oko registracije, akreditacije i slično, za razliku od drugih država koje se, inače, hvale slobodom govora“, istakao je on.

Ambasador Rusije Čepurin je rekao novinarima da Sputnjik ima značajnu ulogu u Srbiji jer pruža drugačiju sliku našeg poznavanja sveta.

On kaže da Sputnjik radi u vrlo teškim uslovima pošto raste pritisak antiruske propagande.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: