U Bileći pronađen zasad indijske konoplje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bileći pronađen zasad indijske konoplje

Izvor: Pu Trebinje | Datum:04.09.2020.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Drakuljica, opština Bileća, pronašli četiri stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju. Uviđaj na mjestu pronalaska stabljika izvršen je juče u jutarnjim satima, kojom prilikom su izuzete stabljike indijske konoplje. 

Policijski službenici su lišili slobode dva lica koja se mogu dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Riječ je o licima inicijala B.P. i L.A.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi šireg lica mjesta pronađenih stabljika, kao i kuća, pomoćnih prostorija i vozila, koje koriste navedena lica. Tom prilikom je u blizini nasada pronađeno još 176 grama zeljaste biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju, dok je u kući koju koristi lice B.P. pronađena i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeta jedna vojnička puška.

    O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

    Policijska uprava Trebinje je u toku 2020. godine ukupno evidentirala 11 krivičnih djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i 65 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.


                          Portparol PU

                        ________________

                          Jovana Cvijetić


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: