Katić: Ekspertska vlada u Crnoj Gori poželjna i potrebna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Katić: Ekspertska vlada u Crnoj Gori poželjna i potrebna

Izvor: Herceg Tv | Datum:08.09.2020.

Podrška Hercegovaca bratskom narodu u Crnoj Gori tokom proteklog perioda bila je kontinuirana što pokazuju i litije održane u Hercegovini, koje su predstavljale i svojevrsni podstrek i ohrabrenje za nastavak borbe protiv spornog Zakona o slobodi vjeroiospovijesti.

„Ove autolitije i litija koja je išla od Mrkonjića do Trebinja bile su dodatni podstrek svima nama koji smo se borili u CG protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je bio ključni momenat u smjeni ove vlasti. Jer, zaista svi oni koji su krenuli na crkvu, na vjeru, sigurno nisu dobro prošli što se i ovaj put pokazalo. Upravo taj zakon je umnogome doprinio da se konačno smijeni diktatorski režim Mila Đukanovića“, rekao je Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi.

Konačno proglašenje rezultata izbora očekuje se oko 21. septembra od kada kreću i rokovi za konstituisanje Parlamenta, tako da bi do 5. oktobra mogla biti konstituisana Skupština CG i izabran njen predsjednik, tako da od tog momenta kreće rok za mandatara za sastav nove Vlade.

Govoreći o formiranju prve ekspertske vlade pred kojom su ogromna iskušenja i zadaci, Katić rekao da je neophodno najkvalitetnije i najbolje ljude postaviti na najodgovornija mjesta kako bi sagledali cijelu situaciju.

„To neće biti nimalo lako s obziroma na to kroz šta smo sve prolazili, s obzirom na ukupno zaduženje u CG, s obzirom na sve ono što je urađeno kako ne treba i zaista je potrebno jedno veliko preispitivanje, jedna velika energija kako bi se sve do sljedećih izbora dovelo u najbolji red. Suštinski, ta vlada je poželjna i potrebna, što ne znači da tu neće biti nekog političara, jer i u svakoj političkoj partiji imate određene eksperte iz nekih oblasti“, rekao je Katić za našu televiziju.
On je istakao da je u ovom momentu ključno razvlašćivanje DPS-a, te da nakon ove smjene ta politička partija u CG neće imati više od 10% glasova, nakon sljedećih izbora.

Što se tiče naplaćivanja putarne između Trebinja i Herceg Novog, Katić je izrazio nadu da će to pitanje uskoro da se riješi. „Jedna od opstrukcija od strane državne vlasti  bila je, upravo, i ta putarina, sada je situacija mnogo bolja i sigurno je da će jedan od mojih prvih poteza biti da zatražim od nove Vlade Crne Gore da taj dio preuzmu na sebe, kao što sam tražio i od prethodne, međutim, oni nisu za to htjeli ni da čuju, jer im nije bilo u interesu spajanje Trebinja i Herceg Novog“, rekao je on. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: