Donesen Zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Donesen Zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH

Datum:08.09.2020.

Republički štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici Zaključak o odobravanju ulaska stranih državljana u BiH.

„Republički štab za vanredne situacije predlaže Savjetu ministara BiH da donese potrebne akte u cilju omogućavanja ulaska stranih državljana u BiH, koji posjeduju negativan PCR test na korona virus, a koji nije stariji od 48 sati“, navedeno je u saopštenju Vlade RS.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli medicinske opreme – respiratora javnim zdravstvenim ustanovama – bolnicama i UKC RS u Republici Srpskoj.

Riječ je o raspodjeli 60 respiratora koja će biti izvršena u skladu sa utvrđenim rasporednim nalogom.

Pored toga, Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak kojim odobrava donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2.

U saopštenju se dodaje da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite analiziralo dostavljene podatke i u skladu sa istim napravilo rasporedni nalog za raspodjelu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: