Biro Nevesinje: Za zapošljavanje 82 lica biće izdvojeno 386.600 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Biro Nevesinje: Za zapošljavanje 82 lica biće izdvojeno 386.600 KM

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:09.09.2020.

I pored krize koja je nastupila uzrokovana virusom Kovid-19, Vlada Republike Srpske i JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u ovoj godini odobrili su sredstva za zapošljavanje za 2060 radnika.

Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i JU Zavodu za zapošljavanje RS koji finansiraju pet projekata, u Nevesinju će biti zaposleno 82 lica za čija će zaposlenja biti izdvojena sredstva u iznosu od 386 600 KM, saopšteno je iz nevesinjskog Biroa za zapošljavanje.

Projekti koje realizuju Vlada Republike Srpske i JU Zavod za zapošljavanje RS u 2020. godini su:

1. Program podrške zapošljavanju mladih sa VSS u statusu pripravnika u 2020. godini

2. Program finansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS u 2020. godini, „Zajedno do posla”

3. Program zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi u 2020. godini

4. Program obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije u 2020. godini

5. Ove godine će se prvi put realizovati Program podrške partnerstvu u realizaciji aktivnih politika zapošljavanja i samozapošljavanja sa lokalnim zajednicama, udruživanje sredstava za zapošljavanje

Budući da je interesovanje za programe koje realizuje Zavod za zapošljavanje bilo veliko i da je broj zahtjeva bio gotovo dva i po puta veći od planiranih sredstava, Vlada Republike Srpske iskazala razumijevanje za potrebe Zavoda za zapošljavanje, koji je primio zahtjeve za zapošljavanje 5.000 radnika, i Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu.

U narednom periodu očekujemo objavu Akcionog plana za proširenje programa zapošljavanja za 1.000 radnika čime će biti obuhvaćeno dvije trećine zahtjeva u ovoj godini, navodi se u saopštenju nevesinjskog Biroa za zapošljavanje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: