Mitropolit Amfilohije upoznao patrijarha Irineja o stanju na području Mitropolije (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mitropolit Amfilohije upoznao patrijarha Irineja o stanju na području Mitropolije (FOTO)

Izvor: RTRS | Datum:10.09.2020.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej sastao se u Beogradu sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, koji ga je upoznao o duhovnom stanju sveštenstva, monaštva i naroda na prostorima Mitropolije crnogorsko-primorske.
 
Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije sastali se u Beogradu (foto:Mitropolija crnogorsko-primorska)
Na sastanku održanom juče u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve, kojem je prisustvovao i episkop dioklijski Metodije, mitropolit Amfilohije uručio je patrijarhu ikonu Svetitelja Novomučenika, koja je dar poglavara Ukrajinske pravoslavne crkve mitropolita kijevskog Onufrija.

Mitropolit kijevski zamolio je mitropolita Amfilohija da ikonu preda patrijarhu Irineju jer on lično nije mogao doći do Beograda u februaru, kada je bio u posjeti Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.


Vladika Amfilohije uručio je patrijarhu Irineju i tri toma knjiga posvećenih patrijarhu srpskom Gavrilu /Dožiću/, navedeno je u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: