Ravnogorci u Nevesinju obilježili krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ravnogorci u Nevesinju obilježili krsnu slavu

Datum:16.02.2016.
Opštinski odbor Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske u Nevesinju proslavio je juče krsnu slavu - Sretenje Gospodnje. Nakon svete liturgije u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg prelomljen je slavski kolač. Ravnogorci su potom obišli spomenik vojvodi Petru Samardžiću i položili cvijeće.Druženje je nastavljeno u restoranu „Bukvica“.

Čestitajući krsnu slavu članovima Ravnogorskog pokreta predsjednik Opštinskog odbora Pero Lazović naglasio je da  ova organizacija radi na širenju istinoljublja i dobročinstva, te njegovanju tradicije antifašističkog pokreta. On je podsjetio da je Ravnogorski pokret u Nevesinju osnovan krajem 2014. godine i da po prvi put obilježava krsnu slavu.

Član Udruženja Ranko Grahovac izrazio je uvjerenje da se srpski narod više nikada neće dijeliti  i da će se uvijek okupljati oko najvažnijih nacionalnih pitanja. 

-Naše najjače oružje u miru je ljubav prema vjeri, kulturi, tradiciji i običajima i ako to sačuvamo možemo reći da smo sačuvali državu i naciju - istakao je Grahovac.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: