Radić: Avgust po broju noćenja približan prošlogodišnjem | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radić: Avgust po broju noćenja približan prošlogodišnjem

Izvor: Herceg tv | Datum:15.09.2020.

Trebinje je jedan od rijetkih gradova u region koji je imao dobru ljetnu sezonu s obzirom na okolnosti u kojima se, zbog epidemije korona virusa, našao čitav svijet. U julu i avgustu posjećenost je bila solidna, a posjete se bilježe i u septembru.

„Teška godina za nas sve. Niko nije očekivao ovakav rasplet situacije. Prethodna, 2019. godina je bila rekordna u Trebinju, prvi put smo prešli 100.000 registrovanih noćenja. Imali smo turiste iz 90 zemalja, dok su posjetioci iz 70 zemalja noćili ovdje.

Ove godine od polovine marta do sredine juna sve je stalo, granice su zatvorene. Međutim, kroz par smislenih kampanja održavali smo kontakt sa turistima, usmjeravali ih na ljetni dio sezone, tako da smo se kroz cijeli ovaj period, iako su naše aktivnosti i mogućnosti bile smanjene, okrenuli društvenim mrežama, kampanjama, pozivima, projekti ma sa TORS. Zbog svega toga oečkivali smo da bi u drgoj polovini jula i avgustu Trebinje moglo biti dosta posjećeno, što se i ostvarilo, i naša očekivanja su čak i prevaziđena“, rekao je za Herceg RTV Marko Radić, direktor TO Trebinje.

Što se tiče hotelijera Radić je istakao da periodom od prethodna dva mjeseca, pa i u prve dvije sedmice mjeseca septembra, mogu biti zadovoljni ostvarenim prometom, jer su konstantno imali posla. Međutim, godina ima 12 mjeseci, i treba se izboriti do kraja.

„Po broju noćenja avgust je približan prošlogodišnjem, utisak je takav da je ovo avgust koji je bio najbolji u Trebinju, dostigao je oko 90% posjećenosti u istom periodu prošle godine, ali ako gledamo svih osam mjeseci mi smo tu negdje na 30% onoga što smo imali prošle godine“, rekao je on.

Još jedna odlična stvar koja će upotpuniti i turističku ponudu Trebinja, proširiti mogućnosti i kapacitete jeste i odluka da Orjen bude proglašen parkom prirode. „Kako nam mogućnosti budu dozvoljavale i kako se situacija oko parka prirode bude odvijala i mi ćemo da krenemo u promociju sa agencijama iz našeg grada, kako bismo vidjeli mogućnosti za aranžmane“, istakao je Radić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: