Ambasador SAD posjetio Narodnu biblioteku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ambasador SAD posjetio Narodnu biblioteku

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:15.09.2020.

Ambasador SAD-a u BiH Erik Nelson posjetio je danas Narodnu biblioteku Trebinje.

Cilj njegove posjete Hercegovini je da obilazi projekte Ju-Es-Ejda.

„Dugo sam želio da dođem ovdje u Narodnu biblioteku. U okviru projekta 'Snaga lokalnog' ovoj kulturnoj ustanovi pomogli smo grantom od 15 hiljada maraka. Mi smo željeli vidjeti i naučiti kako možemo pomoći lokalnim partnerima i ovo je, ustvari, bio probni period.  S obzirom na to da se pokazao kao djelotvoran - pokrećemo proširenje ovog projekta sa iznosom od pet miliona maraka da bi lokalne ideje u BiH imale podršku“, kazao je ambasador Nelson.

Milosava Supić Vuković, direktor Narodne biblioteke, zahvalila se ambasadoru što prati rad ove kulturne ustanove i podsjetila šta je to zahvaljujući ovom projektu urađeno.

„Zahvaljujući sredstvima američke agencije za međunarodni razvoj Ju-Es-Ejd , preko projekta 'Snaga lokalnog' koju je proveo Institut za mlade 'Kult', mi smo uspjeli da upotpunosti promjenimo enterijer naše kulturne ustanove. Stare police smo zamijenili novim, jedan izdvojen prazan prostor upotpunili novim policama, legat Jovana Dučića opremili vetrinama u koji smo smjestili stare i nove knjige. Spasili smo veliki broj knjiga od propadanja i uspjeli da ih bolje skladištimo“, kaže direktor Narodne biblioteke i dodaje da se nada da će se saradnja nastaviti kroz slične projekte.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: