Marić Međine, Desin Selo i Mionići spojeni na gradski vodovod | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Marić Međine, Desin Selo i Mionići spojeni na gradski vodovod

Izvor: HERCEG TV | Datum:15.09.2020.

Cjevovod od 6,5 km danas je pušten u upotrebu, a pitkom vodom preko njega će se snabdijevati mještani Marić Međina, kao i nekoliko susjednih sela. Veliko olakšanje za tridesetak stanovnika ovog dijela Trebinja, jer su konačno u kućama dobili pitku vodu, iako žive uz samo korito rijeke Trebišnjice. Mještani kažu da je ovo za njih istorijski trenutak, te da će pitka voda veoma olakšati njihov život.

„Dobili smo vodu, svakako značajan trenutak, ne samo za ovo naše malo selo Marić Međine, nego i za susjedna sela Mioniće, Desin Selo. Šezdesetih godina prošlog vijeka moj otac je napravio čatrnju, pa i nismo imali toliko problema sa vodom, ali ovo je mnogo bolje i značajnije“, kaže Radoslav Vlatković iz Marić Međina. I u susjednom Desin Selu vlada isto mišljenje i ističu da su se nadali ovom sistemu, budući da su imali obećanje od gradskih vlasti da će sve uskoro profunkcionisati. Kažu pitka voda im mnogo znači, jer su do sada imali samo tehničku vodu, dok su im čatrnje koristile kao izvor vode za piće. „Voda je izvor života, ona u selu mnogo znači i predstavlja znak da se neko vrati u selo, pa čak i omladina da se vrati i počne nešto da radi kad već ima vodu“, ističe naš sagovornik Marko Škero.

Direktor JP Vodovod Spasoje Radović istakao je da osim gradske zone dosta rade na razvoju vodovodnih sistema u ruralnim područjima. „Šest i po km izgleda malo, međutim, radi se o veoma zahtjevnom projektu s obzirom na veoma nepovoljne vremenske uslove i ljetne vrućine, kao i kamenit teren kakav je u Hercegovini. "Smatramo da su mještani veoma zadovoljni i da ima budućnosti za ovaj dio u narednim godinama, te da se oni koji nisu ovdje vrate na selo i pokušaju nešto da urade i da obrade površine u ovom dijelu Trebinja“, kaže Radović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istako je da je u razgovoru sa mještanima uvidio veliko zadovoljstvo što je voda u ova sela napokon došla, on je takođe rekao da je planu da se i u narednom periodu mnogo više ulaže u selo. „Naš cilj je da i ostalim selima, gdje smo to obećali, dio Moska i Gomiljana da odradimo ovakve projekte sa dosta manje sredstava u odnosu na komercijalne cijene, budući da su i u ovom projektu zajedničkim snagama učestvovali Grad Trebinje, Elektro Hercegovina, kao i mještani“, rekao je Ćurić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: