Pozitivna Srpska: Zajedno u "spašavanje grada" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pozitivna Srpska: Zajedno u "spašavanje grada"

Datum:16.02.2016.


Pozitivna Srpska: Zajedno u "spašavanje grada"Gradski odbor Pozitivna Srpska Trebinje izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

- Jučerašnje zasjedanje gradske skupštine, povodom presude i spora, sa eparhijom ZHIP, nad zemljištem u kasarni – Zasad polje, predstavlja crveni alarm za sve građane Trebinja.

Permanentno trajanje izborne kampanje tokom mandatnog perioda, uzajamne teške optužbe i dovođenje građana na ivicu međusobnog sukoba, zahtijeva hitno reagovanje, svih, koji žele dobro našem gradu.

Gradski odbor Pozitivne Srpske užurbano radi na izradi strategije razvoja grada i načina normalnog funkcionisanja, bez podjela i sukoba.

Ovim putem pozivamo sve građane koji žele da učestvuju u novom konceptu razvoja grada, zasnovanom na pozitivnim idejama i rješenjima, da nam se priključe, da zajednički spasimo naš grad.

Tako ćete se pridružiti timu ljudi koji ozbiljno pristupa problemima i koji će uskoro ponuditi odgovore na sva otvorena pitanja koja u proteklih dvadeset godina opterećuju građane Trebinja. Želimo, bez partijskog populizma, da konačno stavimo tačku na nametnute dileme:

1. Da li je Hercegovina „krava muzara“? Kolike prihoda ostvaruju javna preduzeća u Trebinju, a koliko se novca odlije u Banjaluku?

2. Koliko novca država „vrati“ Hercegovini kroz finansiranje školstva, zdravstva, penzije i druga davanja? Koliko radnika je zaposleno u javnim preduzećima i ustanovama i koliko novca „ide“, na ime primanja, na teret budžeta?

3. Koliko je potrošeno na investicije, u Hercegovini, u proteklih 10 godina?

4. Koje su nadležnosti pod ingerencijom državnih, entitetskih, a koje gradskih vlasti?

5. Da li postoje i koji su problemi u funkcionisanju zdravstvenih institucija, a koji u pravosuđu?

6. Problemi i odgovornost u školstvu, kulturi, sportu?

7. Da li su najavljeni projekti (aerodrom Trebinje) potreba, ili bacanje prašine u oči građanima?

8. Koji su razlozi nepostojanja regulacionih planova ni drugih nižih akata regulacije na pojedinim lokacijama u centru grada, npr. stadion FK Leotar?

9. Koji su problemi preglomazne administarcije i viška radnika za funkcionisanje lokalne uprave?

10. Koji je problem nastao blokiranjem sredstava grada Trebinja u Bobar banci, kolika su sredstva u pitanju i kako su se ta sredstva trošila i raspoređivala u predhodnim godinama prije blokade?

To su samo neka od pitanja koja traže hitne odgovore, kako bi izašli iz začaranog kruga koji Trebinju ne dozvoljava da ide naprijed u budućnost. Mi ćemo ponuditi odgovore i rješenja, sa timom stručnih, odgovornih ljudi, koji vole ovaj grad i nemaju hipoteku stranačke pripadnosti.

Pozitivno Trebinje za Pozitivnu Srpsku!


Predsjednik Gradskog odbora Trebinje

dr Milan Tomanović


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: