Održana javna tribina „DJECA I NASILJE“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održana javna tribina „DJECA I NASILJE“

Izvor: Herceg TV | Datum:16.02.2016.

Centar javne bezbjednosti Trebinje je zajedno sa Udruženjem za pomoć djeci i ženama žrtvama porodičnog nasilja „Ženski centar“ Trebinje organizovao javne tribine pod nazivom „Djeca i nasilje“ u Osnovnim školama, u šest opština Istočne Hercegovine.

Prva tribina je održana, 08.02.2016. godine u Ljubinju, u OŠ „Sveti Sava“, a poslednja juče, 15.02.2016. godine, u Trebinju, u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Ukupno je održano 18 časova predavanja za ukupno 150 roditelja i 30 članova školskog osoblja, i podijeljeno je više od 300 letaka promotivnog materijala.

Značaj ovakvih tribina je veliki, s obzirom na velike razmjere upotrebe inerneta u svakodnevnom životu. Danas više ne možemo govoriti samo o pojavnom obliku fizičkog nasilja, nego i o obliku nasilja koje se vrši preko društvenih mreža, a koji je sve učestaliji u svakodnevnom životu.

U javnoj tribini „Djeca i nasilje“ Centar javne bezbjednosti Trebinje je učestvovao sa predavanjem o štetnosti narkotičkih sredstava. Iz Udruženja za pomoć djeci i ženama žrtvama porodičnog nasilja „Ženski centar“ Trebinje, Ljiljana Čičković je držala predavanje o vršnjačkom nasilju, dok je psiholog Branka Pejović izlagala temu seksualnog nasilja i štetnog uticaju interneta.

Centar javne bezbjednosti Trebinje će i u narednom periodu da učestvuje u ovakvim i sličnim projektima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: