Film o čuvaru 8.000 humki srpskih vojnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Film o čuvaru 8.000 humki srpskih vojnika

Izvor: SRNA | Foto: Sputnjik | Datum:18.09.2020.

Mediji u Grčkoj prikazuju ovih dana sekvence iz dokumentarnog filma "Čuvar časti i ponosa" o čuvaru srpskog groblja na Zejtinliku Đorđu Mihailoviću, čiju je realizaciju iniciralo i potpunu finansijsku podršku obezbijedilo Predstavništvo Republike Srpske u Solunu.
Film će u cijelosti biti prikazan tek krajem oktobra na Međunarodnom festivalu dokumentarnih ostvarenja.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Solunu Jelena Jovanović rekla je za "Večernje novosti" da je film bio dug Mihailoviću, koji je gotovo cijeli život posvetio tom svetom mjestu, o njemu se brinuo i čuvao ga sa ponosom na svoju časnu ulogu, kao što su to činili i njegovi preci.

"Njemu posveta, a nama sjećanje na slavnu epopeju srpskih ratnika, zaustavljenih na vratima slobode i otadžbine koje su sanjali", rekla je Jovanovićeva.

Đorđe Mihailović duže od šest decenija bdije na Zejtinliku nad 8.000 humki srpskih vojnika koji su stradali u proboju Solunskog fronta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: