Radović: Voda uskoro i u selima Petrovići, Krajkovići i Đedići | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radović: Voda uskoro i u selima Petrovići, Krajkovići i Đedići

Izvor: Herceg RTV/Tanja Tomić Škero | Foto: Herceg RTV | Datum:19.09.2020.

Mještani sela Mionići, Marić međine i Desin selo nakon 40 godina dočekali su vodu na svojim slavinama, a iako je ovaj posao mogao biti i ranije završen direktor Vodovoda Trebinje Spasoje Radović ističe da je za ovaj projekat tek danas bilo sluha s obzirom na plan aktuelne Gradske uprave da se vrati život u trebinjska sela. Do ovih sela dovedeno je 6,5 kilometara novog cjevovoda, a Radović je izrazio zahvalnost svim radnicima, kako Vodovoda tako i Elektro Hercegovine koji su u teškim uslovima zajedno sa mještanima ljetos radili na pomenutom projektu.

Preduzeće Vodovod nastavlja sa radovima na razvoju vodovodne mreže u ruralnim područjima i pored ozbiljnih i zahtjevnih radova na gradskom vodovodu. Prema riječima direktora Vodovoda u narednom periodu voda bi trebala do početka nove godine doći do sela Petrovići, Krajkovići i Đedići.

„Kada je u pitanju gradski vodovod ostalo nam je da uradimo rezervoare Police i Crkvina tako da će i kuće koje se nalaze ispod brda Crkvina time dobiti stabilno snabdijevanje pitkom vodom što do sada nije bio slučaj, posebno u ljetnjim mjesecima“ kaže Radović i dodaje da je procjenjena vrijednost ovih radova oko 3,2 miliona maraka, a radovi bi trebalo da počnu sredinom sledeće godine.

Gostujući u Vijestima Herceg televizije Radović je govorio i o korekciji cijene vode u Trebinju koja je prošle godine uvećana, istakavši da je moguće da će cijena vode ponovo biti korigovana ali nije precizirao kada bi do toga moglo i doći. On je napomenuo da je čak i neznatno povećanje cijene vode do kojeg nije došlo predhodnih deset godina, već doprinijelo boljem funkcionisanju ovog preduzeća tako da se sa povećanjem cijene vode neće žuriti, ali da će i to novo povećanje cijene ići isključivo u prilog kvaliteta snabdijevanja odnosno građana koji tu vodu koriste.

Na pitanje da li je i u kojoj mjeri aktuelna pandemija uticala na poslovanje Vodovoda Radović je rekao da je došlo do pada naplate, koja je u predhodnom periodu bila na nivou 90 do 94 odsto, ona je danas nešto niža, međutim  Vodovod za sada ne pribjegava isključenjima sa mreže kupaca koji trenutno nisu u mogućnosti da izmire svoje račune, iako će oni svakako biti naplaćeni. Radović je dodao da je Vodovod Trebinje jedan od uspješnijih u Republici Srpskoj gde ni radnici ni uprava kada je u pitanju ukupno poslovanje preduzeća nisu naročito osjetili posljedice pandemije.

 On je na kraju zaključio da je u protekle četiri godine u vodovodni sistem u Trebinju uloženo oko 13 miliona maraka što je značajna cifra uzevši u obzir broj stanovnika i godišnji budžet grada.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: