Zašto je propala licitacija zemljišta u Bileći i koga štiti Nebojša Vukanović?! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zašto je propala licitacija zemljišta u Bileći i koga štiti Nebojša Vukanović?!

Izvor: Herceg tv | Datum:19.09.2020.

Prva licitacija za prodaju građevinskog zemiljišta u svojini Opštine Bileća, iako zakazana u zakonskom roku i proceduri, propala je.

Radenko Popara načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštine Bileća objašnjava da je do ovoga došla pošto Željko Vujović koji je izlicitirao najviši iznos za ponuđeno zemljište od 450.000KM nije sklopio ugovor i uplatio ovaj novac.

Ova licitacije nije protekla bez incidenata.

Aleksandar Brčić, jedan od pet učesnika ove licitacije kao fizičko lice, kaže da je imao neprijatno iskustvo prije samog početka licitacije.

Tvrdi da su Željko Vujović i Marko Zvijer prije samog početka licitacije od njega tražili novac u iznosu od po 5.000 evra, a zauzvrat mu ne bi „pravili“ probleme u samom postupku licitacije.

Sve se kaže dešavalo u prostorijama Opštine Bileća.

O svemu ovome Aleksandar Brčić je obavijestio Policijsku stanicu Bileća o čemu postoji i zapisnik.

Pošto prva licitacija nije uspjela, u sklad sa zakonom, raspisan je javni poziv  za drugu licitaciju koja je trebalo da bude održana 14. septembra.

Međutim, i ova licitacija je odložena zbog, kako tvrdi Popara, tehničkih razloga.

Iako licitacija nije ni održana, incidenata je ponovo bilo.

Popara kaže da su Dražen Dunđer, Željko Vujović i Marko Zvijer verbalno napali službenice u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, da su se ponašali drsko, te da nisu htjeli da napuste prostorije Opštine Bileća, nakon čega je intervenisala i policija.

Svi učesnici ovog nemilog događaja su nakon ovoga dali iskaz u Policijskoj stanici Bileća.

Radenko Popara kaže da nikakvih namještanja licitacije nije bilo, kako tvrde učesnici incidenta, te da zbog složenosti procedura to jednostavno nije moguće.

Popara dodaje da navedena lica žele da ometaju i obesmisle institucije Opštine Bileća, da predstavljaju sebe u ulozi žrtve i tako dobijaju prostor u pojedinim medijima.

Popara zaključuje da naredna licitacija neće biti održana  sve dok se ne steknu adekvatni uslovi, prije svega okonča postupak od strane policije i nadležnog tužilaštva i učesnici licitacije dokažu svoju platežnu sposobnost.

Osim toga, Popara kaže da su zbog incidentnih situacija koje su pratile prethodne dvije licitacije službenici Opštine Bileća pretrpjeli stres.

Zemljište, oko kojeg je došlo do sporenja je površine  35. 000 metara kvadratnih. Početna cijena na licitacija je bila 42.455 KM.

 

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: