ČAJNIČE : Program za predškolce počinje 29. februara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ČAJNIČE : Program za predškolce počinje 29. februara

Datum:17.02.2016.

ČAJNIČE – Kao svake godine i ovogodišnji upis predškolaca u dječiji vrtić, je za svakog budućeg prvačića nešto novo. Mamine i tatine princeze i prinčevi, u razdoblju su kada okreću novu stranicu u svom životu, iz bezbrižnog djetinjstva polako, na mala vrata ulaze u svijet odraslih i počinju se pripremati na određene obaveze i odgovornost koju one nose, ono što će ih pripremati za život u odraslijoj dobi.

Obdaniste u CajnicuPripremni predškolski program usmerava, podstiče razvoj deteta i omogućava lakši i uspešniji početak škole. Pravo deteta je da pohađa pripremni predškolski program, a dužnost i zakonska obaveza roditelja je da dijete upiše na vrijeme i da mu omogući da redovno pohađa program. Program pripreme djece za školu u Čajniču počinje 29. februara, u prostorijama dječijeg vrtića „Bajka“, a namjenjen je djeci koja ove godine kreću u školu a ne borave u vrtiću.

„Realizovaće se besplatan boravak djece u trajanju od tri mjeseca, sa kojima će raditi edukovani vaspitači, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih lica. Program finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske za 32 mališana na području opštine Čajniče, što znači da će biti formuirane dvije grupe. Ovo je jedina ustanova koja je predškolcima omogućila i obrok u toku njihovog boravka od 9-12 – rekao je direktor dječijeg vrtića Vukašin Katana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: