Završena sezona kupanja na trebinjskim bazenima: Po prvi put kupači uživali do 20. septembra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završena sezona kupanja na trebinjskim bazenima: Po prvi put kupači uživali do 20. septembra

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.09.2020.

Sa  posljednjim danima kalendarskog ljeta završena je i sezona kupanja na Olimpijskom bazenu „Banje“ i gradskom kupalištu „Bregovi“, koja je ove, za razliku od predhodnih godina, produžena dvadesetak dana.

Produžavanju sezone pogodovale su visoke temperature vazduha za septembar, ali i bolji uslovi na trebinjskim kupalištima.

„Na Olimpijskom bazenu sezona je  bila najbolja u posljednjih 30 godina. Ovo je prvi put da se moglo plivati skoro do kraja septembra. Sve što nije bilo urađeno posljednjih dvije decenije je urađeno pred ovu ljetnu  sezonu. Pokazalo se da je zaživjelo i noćno kupanje, koje ćemo još unaprijediti naredne godine“, kaže za Radio Trebinje direktor JU „Bazeni“ Zoran Čučković.

On navodi kupači nisu imali primjedbe na uslove na bazenu, a jedine primjedbe su se odnosile na mjere koje su se preduzimale na ulazu na Olimpijski bazen.

Čučković najavljuje da će vaterpolo reprezentacija Srbije na pripreme narednih sezona dolaziti, ne samo na zatvoreni bazen, već i na Olimpijski bazen „Banje“ u ljetnoj sezoni.

„Od selektora Dejana Savića i njegovih saradnika dobili smo pohvale za ove ljetnu sezonu, a  repereznatativac Prlainović je najavio da će biti pomoter olimpijskih bazena i plivanja u Trebinju“, naveo je direktor JU „Bazeni“ Trebinje.

Prema podacima ove ustanove i gradsko kupalište „Bregovi“ zabilježilo je rekordne posjete svih 62 dana ljetne sezone.

„Zahvalni smo Hidreoelektranama na Trebišnjici koje su nam pomogle da se kupalište sredi i uredi korito bazena. Pokazalo se da je vrijedilo ulaganje u u gradsko kupalište, ali se još neke stvari moraju uraditi za narednu sezonu. Napravili smo mini studiju koju ćemo predočiti HET-u, da nam pomognu u daljim ulaganjima u ovo kupalište“, ističe Čučković.

On najavljuje da će uz kupalište „Bregovi“ sljedeće godine biti uređen i parking, za šta će pomoć tražiti od lokalne vlasti. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: