Tamindžija: Aerodrom u Trebinju najznačajniji projekat u istoriji Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tamindžija: Aerodrom u Trebinju najznačajniji projekat u istoriji Hercegovine

Izvor: Herceg TV | Datum:22.09.2020.

Narodni poslanik u NSRS Ilija Tamindžija je rekao da je aerodrom u Trebinju najznačajniji strateški projekat u Hercegovini.

Istakao je da je Srbija prepoznala značaj ovoga projekta, te da je ovo rezultat najboljih odnosa Republike Srbije i Republike Srpske. Tamindžija je rekao da protivnici gradnje aerodroma traže alibi u broju stanovnika i putnika, te da u blizini Trebinja postoje još četiri aerodroma. Dodao je da u trebinjskom aerodromu ne treba tražiti nikakvu alternativu, već partnerstvo sa hrvatskim i crnogorskim primorjem.

Narodni poslanik Tamindžija je dodao da je gradnja aerodroma planirana još u vrijeme Jugoslavije, ali da su tada Hrvatski lobiji bili jači te je tada i izgrađen aerodrom u Ćilipima. 

Posdjetio je na to da Vlada Srbije značajno ulaže u RS poslednjih godina, te da su neki od najznačajnijih projekata rezultat saradnje Srpske i Srbije duhovni centar u Mrkonjićima, Stari grad u Trebinju, Kulturni centar Nevesinje, Vodovod u selu Baljci u Bileći te značajna ulaganja u Saborni hram u Mostaru.

Tamindžija ističe da će Hercegovci ali i svi ostali pamtiti Vladu predvođenu  SNSD-om po tri najznačajnija projkta, a to su tunel Čemerno, projekat Gornji horizont i aerodrom u Trebinju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: