Srednjoškolka iz Nevesinja pozitivna na korona virus | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srednjoškolka iz Nevesinja pozitivna na korona virus

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:28.09.2020.

Nakon što se u nevesinjskom Srednjoškolskom centru „Aleksa Šantić“ pojavio prvi slučaj zaraze virusom korona škola je odmah striktno primijenila protokol propisan od Ministarstva prosvjete i kulture RS i Instituta za javno zdravstvo RS, potvrdio je za Radio Nevesinje direktor Centra Momir Bratić.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja na preporuku epidemiologa iz Trebinja naložila je kućnu izolaciju za učenike koji su nastavu pohađali u grupi sa srednjoškolkom kod koje je registrovan kovid-19. Oni će nastavu pratiti „onlajn“.

Radi predostrožnosti u izlociji će boraviti i nekoliko učenika koji su koristili zajednički prevoz sa novozaraženom srednjoškolkom, kao i jedna učenica iz porodice u kojoj je ranije potvrđeno prisustvo virusa.

Nevesinjska učenica pozitivna na korona virus se dobro osjeća, a niko od učenika u njenom odjeljenju nema simptome koji bi upućivali na zarazu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: