Očišćeno oko pet hektara borove šume u Pridvorcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Očišćeno oko pet hektara borove šume u Pridvorcima

Izvor: SRNA | Datum:29.09.2020.

Pripadnici jedinice Civilne zaštite preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" /HET/ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Zupci" očistili su oko pet hektara površina borove šume iznad naselja Pridvorci kod Trebinja, u okviru preventivnog djelovanja zaštite od požara, rekao je Srni šef Službe zaštite od požara i Civilne zaštite HET-a Miodrag Batinić.

Batinić je rekao da je ovu aktivnost neophodno raditi i zbog provjetravanja i zdravlja šuma, što se sprovodi i u svijetu.

"Aktivnost je počela prije tri sedmice, a očišćeno je oko pet hektara površina, odvezeno je na desetine kamiona suve šume, drače, šiblja. Borovu šumu iznad Pridvoraca čistimo, potkresavamo, ako dođe do požara, da taj požar ne napravi nikakvu štetu, odnosno da prođe površinom", objasnio je Batinić.

On je naglasio da će se akcija čišćenja nastaviti u narednih desetak dana, a time će ovaj prostor biti strateški uređen za narednih desetak godina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: