DDK aktiv Crvenog krsta darivao krv | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

DDK aktiv Crvenog krsta darivao krv

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:29.09.2020.

U danas održanoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju je proveo aktiv DDK „Risto Špuran“ pri Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Trebinje, prikupljeno je 17 jedinica najdragocjenije tečnosti.

Ovo je izuzetno dobra kacija – kazao je Dragan Šarenac, načelnik Centra za transfuzijsku medicinu.

„Ovo je druga akcija u ovoj godini koju je organizovao DDK 'Risto Špuran' a 33. ukupno u 2020. godini. S obzirom da je pandemija, veoma smo zadovoljni rezervama krvi u našem frižideru. Možda je jedno vrijeme u najvećem piku pandemije virusa korona bilo smanjeno darivanje, ali naša služba je adekvatno reagovala u svim situacijama i nijedan pacijent nije uskraćen za potrebne jedinice krvi“, kazao je dr Šarenac.

Prema riječima Marice Tomović, sekretara Crvenog krsta Trebinje, ove akcije se tradicionalno održavaju ali ove godine zbog pandemije nisu pozvani gosti sa strane.

„Mi smo pozvali oko 30 članova naših aktiva, prijatelja i studenata. Vrlo je važno da se bez obzira na situaciju ovakve akcije održavaju i da uvijek pokažemo humanost“, kaže Tomović.

Naredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi planirana je za 8. oktobar, kada će kapi koje život znače darivati članovi Crvenog krsta iz Bileće.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: